PHP – file create – fopen

Prima pagină » Blog » PHP – file create – fopen

PHP – file create – fopen

În PHP, un fișier este creat folosind o comandă care este, de asemenea, utilizată pentru a deschide fișiere. Poate părea puțin confuz, dar vom încerca să clarificăm această enigmă.

În PHP funcția fopen este utilizată pentru a deschide fișiere. Cu toate acestea, poate crea și un fișier dacă nu găsește fișierul specificat în apelul de funcție. Deci, dacă utilizați fopen într-un fișier care nu există, acesta îl va crea, având în vedere că deschideți fișierul pentru scriere sau adăugare (mai multe despre acest lucru mai târziu).

Cum se creează un fișier?

Funcția fopen are nevoie de două informații importante pentru a funcționa corect. Mai întâi, trebuie să-i furnizăm numele fișierului pe care dorim să îl deschidă. În al doilea rând, trebuie să spunem funcției ce intenționăm să facem cu acel fișier (adică citim din fișier, scriem informații etc.).

Din moment ce dorim să creăm un fișier, trebuie să furnizăm un nume de fișier și să spunem PHP că dorim să scriem în fișier. Notă: Trebuie să spunem PHP că scriem în fișier, altfel nu va crea un fișier nou.

PHP Code:
$ourFileName = "testFile.txt";
$ourFileHandle = fopen($ourFileName, 'w') or die("can't open file");
fclose($ourFileHandle);

Fișierul „testFile.txt” trebuie creat în același director în care se află acest cod PHP. PHP va vedea că „testFile.txt” nu există și îl va crea după rularea acestui cod. Există o mulțime de informații în aceste trei linii de cod, să ne asigurăm că le înțelegeți.

$ourFileName = "testFile.txt";

Aici creăm numele fișierului nostru, „testFile.txt” și îl stocăm într-o variabilă PHP String $ourFileName.

$ourFileHandle = fopen($ourFileName, 'w') or die("can't open file");

Acest fragment de cod are de fapt două părți. Mai întâi folosim funcția fopen și îi oferim două argumente: numele fișierului și informăm PHP că vrem să scriem trecând caracterul „w”.

În al doilea rând, funcția fopen returnează ceea ce se numește un mâner de fișier, ceea ce ne va permite să manipulăm fișierul. Salvăm mânerul fișierului în variabila $ ourFileHandle. Vom vorbi mai multe despre mânere de fișiere mai târziu.

fclose($ourFileHandle);

Închidem fișierul care a fost deschis. fclose preia mânerul de fișier care urmează să fie închis. Vom vorbi mai multe despre acest lucru mai mult în lecția de închidere a fișierelor.

PHP – permissions

Dacă încercați să rulați acest program și aveți erori, vă recomandăm să verificați dacă ați acordat accesul fișierului PHP pentru a scrie informații pe hard disk. Setarea permisiunilor se face cel mai adesea cu utilizarea unui program FTP pentru a executa o comandă numită CHMOD. Utilizați CHMOD pentru a permite fișierului PHP să scrie pe disc, permițându-i astfel să creeze un fișier.