PHP – file read

Prima pagină » Blog » PHP – file read

PHP – file read

Înainte de a putea citi informații dintr-un fișier, trebuie să folosim funcția fopent pentru a deschide fișierul pentru citire. Iată codul de citire-deschidere a fișierului creat în lecțiile PHP File Write.

Cod PHP:

$myFile = „testFile.txt”;
$fh = fopen($myFile, „r”);

Fișierul creat în ultima lecție a fost numit „testFile.txt”. Scriptul dvs. PHP pe care îl scrieți ar trebui să se afle în același director cu „text.txt”. Iată conținutul fișierului nostru din File Write.

Conținutul testFile.txt:

Floppy Jalopy
Pointy Pinto

Acum că fișierul este deschis, cu permisiunile de citire activate, putem începe!

php – fișier citit: funcție fread

Funcția fread este elementul de bază pentru extragerea datelor dintr-un fișier. Funcția necesită un handle de fișier, pe care îl avem și un număr întreg pentru a spune funcției câte date, în octeți, ar trebui să citească.

Un caracter este egal cu un octet. Dacă doriți să citiți primele cinci caractere, atunci ați folosi cinci ca număr întreg.

Cod PHP:

$myFile = „testFile.txt”;
$fh = fopen($myFile, „r”);
$theData = fread($fh, 5);
fclose($fh) ;
echo $theData;

Afișare:

Flopp

Primele cinci caractere din fișierul testFile.txt sunt acum stocate în $theData. Puteți să faceți ecoul acestui șir, $theData sau să îl scrieți într-un alt fișier.

Dacă doriți să citiți toate datele din fișier, atunci trebuie să obțineți dimensiunea fișierului. Funcția filesize returnează lungimea unui fișier, în octeți, care este exact ceea ce avem nevoie! Funcția de dimensiune fișier necesită numele fișierului care urmează să fie dimensionat.

Cod PHP:

$myFile = „testFile.txt”;
$fh = fopen($myFile, „r”);
$theData = fread($fh, filesize($myFile));
fclose ($fh);
echo $theData;

Afișare:

Floppy Jalopy Pointy Pinto

Notă: totul este pe o singură linie, deoarece fișierul nostru „testFile.txt” nu avea un <br /> etichetă pentru a crea o întrerupere de linie HTML. Acum, întregul conținut al fișierului testFile.txt este stocat în variabila șir $theData.

php – fișierul citit: primește funcția

PHP vă permite, de asemenea, să citiți o linie de date dintr-un fișier cu funcția gets. Acest lucru vă poate sau nu vă poate fi util, programatorul. Dacă ați fi separat datele cu linii noi, atunci ați putea citi un segment de date odată cu funcția gets.

Din fericire pentru noi, fișierul nostru „testFile.txt” este separat prin linii noi și putem folosi această funcție.

Cod PHP:

$myFile = „testFile.txt”;
$fh = fopen($myFile, „r”);
$theData = fgets($fh);
fclose($fh);< br>echo $theData;

Conținutul testFile.txt:

Floppy Jalopy

Funcția fgets caută prima apariție a „\n” caracterului de nouă linie. Dacă nu ați scris caractere newline în fișierul dvs. așa cum am făcut în File Write, atunci este posibil ca această funcție să nu funcționeze așa cum vă așteptați.