Ce este tehnologia PWA?

Prima pagină » Blog » Ce este tehnologia PWA?

Ce este tehnologia PWA?

Progressive Web Apps (PWA) sunt aplicații web care oferă o experiență utilizatorilor asemănătoare cu cea a unei aplicații native, dar care pot fi accesate direct din browser. PWA-urile oferă o serie de beneficii pentru utilizatori, cum ar fi posibilitatea de a accesa conținutul offline sau de a primi notificări push, dar acestea pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra SEO-ului.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale PWA-urilor pentru SEO este faptul că acestea pot crește viteza de încărcare a site-ului. PWA-urile utilizează o tehnologie numită „service worker” care permite site-ului să salveze o versiune a conținutului în cache, astfel încât acesta să poată fi încărcat rapid chiar și atunci când utilizatorul nu are o conexiune la internet. Căutătorii precum Google sau Bing iau în considerare viteza de încărcare a site-ului în procesul lor de clasificare, astfel încât o viteză de încărcare mai rapidă poate duce la un rang mai bun în rezultatele de căutare.

Diferențele dintre Native App, Responsive Website și Progressive Web App
Diferențele dintre Aplicatiile Native, Designul Responsive și Progressive Web App.

PWA-urile pot, de asemenea, ajuta la creșterea numărului de vizitatori unici. Deoarece PWA-urile pot fi accesate direct din browser, utilizatorii nu sunt nevoiți să descarce o aplicație din magazinul de aplicații pentru a accesa conținutul. Acest lucru poate duce la o creștere a numărului de vizitatori unici, deoarece mai mulți utilizatori vor putea accesa conținutul site-ului dvs.

PWA-urile pot, de asemenea, ajuta la creșterea engagement-ului utilizatorilor. Deoarece PWA-urile oferă o experiență utilizatorilor similară cu cea a unei aplicații native, utilizatorii sunt mai puțin tentați să părăsească site-ul după ce au accesat conținutul. Acest lucru poate duce la o creștere a engagement-ului utilizatorilor și, în cele din urmă, la o creștere a conversiilor.